Tuesday, 30 May 2023

Ανακοίνωση νο4

  • Published on Thursday, 09 October 2014 19:58

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

                 ΜΕΛΟΣ: Ο.Τ.Ο.Ε., Ε.Κ.Α.

ΑΜΕΡΙΚΗΣ 4, 105 64 ΑΘΗΝΑ

                                                              ΤΗΛ. 210.33.35.123, 33.35.161, 33.35.961 – FAX: 210.32.21.371

                                                                             ΑΘΗΝΑΣ 61 & ΚΡΑΤΙΝΟΥ 9, 105 52 ΑΘΗΝΑ

                                                                                 ΤΗΛ. 210.33.35.161, 33.35.961, 33.35.123 – FAX: 210.38.03.414

                                                                                                                                        www. setp. gr

……………………………..……………………………………………………………………………………

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 4                                                                         

 

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

 

 

 

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2014

 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.) έχοντας πραγματοποιήσει πρόσφατα αρχαιρεσίες είναι πλέον ο αντιπροσωπευτικότερος Σύλλογος των εργαζομένων στην Τράπεζα.

 

Από τη θέση αυτή σύμφωνα με τις πάγιες αρχές και αντιλήψεις του οφείλει να είναι - και θα είναι - υπεύθυνος και αποτελεσματικός έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στο χώρο.

 

Για να εξυπηρετηθεί αυτός ο στόχος εμείς θέλουμε να πατάμε στη σημερινή πραγματικότητα να έχουμε σαφή επίγνωση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών μας εκτιμώντας ρεαλιστικά τα εκάστοτε δεδομένα για να είμαστε χρήσιμοι ουσιαστικοί και κυρίως η συνδικαλιστική μας δράση να έχει συγκεκριμένα οφέλη για τους εργαζόμενους.

 

Σε αυτό τον δρόμο της σοβαρότητας και της υπεύθυνης αντιμετώπισης των προβλημάτων των εργαζομένων δεν χωράνε μεγάλα λόγια, ανέξοδες υποσχέσεις και επαναστατικές κορώνες όχι μόνο γιατί δεν μας ταιριάζουν αλλά κυρίως γιατί δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκρισμα και όσοι τα χρησιμοποιούν το κάνουν μόνο ως αγωνιστικό άλλοθι απέναντι στους εργαζόμενους επειδή γνωρίζουν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα θετικό.

 

Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από τέτοια άλλοθι γιατί χωρίς μεγάλα λόγια, βαρύγδουπες ανακοινώσεις και υποσχέσεις στα πλαίσια του δικού μας στρατηγικού σχεδιασμού αναπτύσσουμε ήδη την υλοποίηση του προγράμματος μας και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τους στόχους μας.

 

Ενός προγράμματος που επιδιώκει κατ΄ αρχήν να είναι ασφαλή και κατοχυρωμένα τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε οικονομικό και σε θεσμικό επίπεδο ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο.

 

Όσοι νομίζουν ότι συνδικαλιστική δράση σημαίνει να βρίζουν να συκοφαντούν και να διαστρεβλώνουν την αλήθεια εκ του ασφαλούς χωρίς να σέβονται αρχές και αξίες, θα κριθούν από τα αποτελέσματα των πράξεων τους, γιατί όσα αναφέρουν για το Σύλλογο μας εμάς δεν μας αγγίζουν.

 

Όμως –σαν μικρή συμβουλή – θα θέλουμε να τους πούμε ότι λίγη περισσότερη σεμνότητα δεν θα τους έβλαπτε γιατί το θράσος και η αλαζονεία δεν είναι τρόπος συνδικαλιστικής συμπεριφοράς.

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς με όπλο του την Αλήθεια, δεσμεύεται απέναντι στους εργαζόμενους γι΄ αυτά που μπορεί να διεκδικήσει και να κάνει πράξη, ζητώντας ταυτόχρονα την στήριξη τους σε κάθε προσπάθεια η οποία στις μέρες μας για να είναι αποτελεσματική είναι μία αρκετά δύσκολη υπόθεση.

 

Οι βασικοί άξονες του προγραμματισμού δράσης που διεκδικούμε στα πλαίσια του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων με την Διοίκηση της Τράπεζας που τέθηκαν πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αφορούν:

 

-       Διασφάλιση των θέσεων εργασίας με συμφωνία και σε επιχειρησιακό επίπεδο στα πλαίσια της αντίστοιχης ρήτρας της κλαδικής Σ.Σ.Ε.

-       Διατήρηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

-       Υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. που θα ικανοποιεί όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.

-       Επέκταση και βελτίωση των υφιστάμενων συμπληρωματικών παροχών ασφάλισης της Υγείας με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας.

-       Επέκταση και καταβολή της επιδότησης της κάρτας Ο.Α.Σ.Α στους εργαζόμενους για τις μετακινήσεις τους.

-       Οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για την διεξαγωγή πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

-       Οικονομική ικανοποίηση των εργαζομένων που εργάσθηκαν για τις συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς.

 

Πυξίδα της δράσης του Συλλόγου μας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι οι ανωτέρω βασικοί άξονες αλλά κατά τη διάρκεια του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων στις συναντήσεις μας με την Διοίκηση της Τράπεζας θα τεθούν και άλλα θέματα τα οποία θα εξεταστούν επιδιώκοντας τα καλύτερα δυνατά θεσμικά και οικονομικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

 

Την περίοδο αυτή προετοιμαζόμαστε για τη διεκδίκηση και υπογραφή Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε που θα αφορά όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια ενός συνολικού προγραμματισμού δράσης της τρέχουσας τριετίας τους άξονες τους οποίους παραθέσαμε παραπάνω.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την υλοποίηση της προσπάθειας αυτής αλλά και της εύρυθμης γενικότερης λειτουργίας του όρισε γραμματείες ευθύνης.

 

Μαζί με τον ορισμό των Γραμματειών έγινε και η ανάλογη ανάθεση ευθύνης σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι Γραμματείες καθώς και οι αντίστοιχοι υπεύθυνοι είναι:

 

-       Γραμματεία Οργανωτικού – Κώστας Γιακουμής

-       Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων – Ανδρέας Σπηλιόπουλος

-       Γραμματεία Ασφαλιστικού / Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Βάϊος Νάκος

-       Γραμματεία Νέων – Στέλιος Μουλακάκης

-       Γραμματεία Ισότητας / Υγιεινής και Ασφάλειας – Μαρία Χριστίνα Διαλυσμά

-       Γραμματεία Τύπου – Γιώργος Τσόκανος

-       Γραμματεία Αθλητισμού / Πολιτισμού – Γιάννης Ρούσσος με αναπληρωτές τους συναδέλφους Γιάννη Κωστάκο στον αθλητισμό και Αρετή-Βάνια Τζανάκη-Σάνου για στον Πολιτισμό.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) είναι έτοιμος προγραμματικά και οργανωτικά να αναπτύξει τη δράση του και να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε στους εργαζόμενους.

 

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα αλλά με αποφασιστικότητα επιμονή συνέπεια στις αρχές μας και εμπιστοσύνη στη δύναμη των επιχειρημάτων μας είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε.

 

Για τις εξελίξεις που αφορούν στην διεκδίκηση και την υλοποίηση του προγράμματος μας θα σας ενημερώνουμε με τακτικές ανακοινώσεις μας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                    Γιάννης Κάκκας                           Γιάννης Ρούσσος