Tuesday, 30 May 2023

Ανακοίνωση ΣΕΤΠ νο 6

  • Published on Sunday, 26 October 2014 22:55

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο6

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2014

 

ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών στο Σύλλογο μας, στις οποίες ψήφισαν 4.063 εργαζόμενοι,αποτυπώνει τη βούληση των συναδέλφων - μελών του Συλλόγου μας και ταυτόχρονα αποτελεί εντολή για την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Παράλληλα όμως οι εργαζόμενοι που ψήφισαν, ανέδειξαν το Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) στην πρώτη θέση, σε αριθμό μελών, μεταξύ των Συλλόγων που λειτουργούν στην Τράπεζα και κατά συνέπεια,στη θέση του Αντιπροσωπευτικότερου Συλλόγου των Εργαζομένων.Έτσι σύμφωνα με τον νόμο, μόνο ο Σ.Ε.Τ.Π. έχει δικαίωμα υπογραφής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι, αν και πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας και εξέλεξαν 3 από τα 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,ντρέπονται (!!)που ανήκουν στον Αντιπροσωπευτικότερο Σύλλογο στην Τράπεζα Πειραιώς, εκφράζονται απαξιωτικά για τον Σύλλογο στον οποίο ανήκουν και υπονομεύουν τις προσπάθειες του Συλλόγου μας γιαυπογραφήΕπιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, κινούνται μαζί με τις άλλες ομοιογενείς κομματικές παρατάξεις τωνυπολοίπων Συλλόγων εναντίον του Συλλόγου μας, με το πρόσχημα της δήθεν ενοποίησης όλων των Συλλόγων (!!),αποκρύπτοντας, ότι το κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) προς όλους τους άλλους Συλλόγους να ενοποιηθούν μαζί μας, είναι σταθερό και διαρκές.Ο Σ.Ε.Τ.Π. έχει ήδη αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια την βούλησή του για ενότητα όλων των εργαζομένων σε έναν Σύλλογο.

Αναφερόμαστε στο λυπηρό φαινόμενο της πρόσφατης ανακοίνωσης της «Ενωτικής Συναδελφικής Κίνησης», με την οποία επιτίθενται στο Σύλλογόμας, αναδεικνύοντας ως πρώτο θέμα της αντιπολιτευτικής τους τακτικής μια συνεργασία με ένα γραφείο τύπου που έγινε για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Συλλόγου μας σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής με την Τράπεζα και με τα Μ.Μ.Ε..Μια συνεργασία που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο (τέτοιες συνεργασίες άλλωστε έχουν όλοι οι μεγάλοι Σύλλογοι του Τραπεζοϋπαλληλικού χώρου).

Η πρόταση για την συνεργασία αυτή, όταν κατατέθηκε προς ψήφισηστο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, τα μέλη της «Ενωτικής Συναδελφικής Κίνησης»,όχι μόνο δεν εξέφρασαν καμία αντίθεση, αλλά αντίθετα την υπερψήφισαν επισημαίνοντας μάλιστα ότι «για αυτή την σύμβαση συνεργασίας και για τα θέματα αυτά υπάρχει ανάγκη…» (πρακτικά του Δ.Σ), για να έρθουν εκ των υστέρων, να κατηγορήσουν εμάς για την απόφαση αυτή και να μας συκοφαντήσουν μιλώντας για «το κόστος των ανακοινώσεων».

Ως δεύτερο θέμα της ίδιας αντιπολιτευτικής τακτικής, στην ίδια ανακοίνωσή τους,προτείνουν ως περιεχόμενο (κέλυφος το λένε) της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης του Συλλόγου μας,το σχέδιο που έχει κατατεθεί στον ΟΜΕΔ από τον Σύλλογο της πρώην ΑΤΕ,για το οποίο και πάλι δεν είπαν καμία κουβέντα στο ίδιο Δ.Σ. του Συλλόγου, ούτε κατέθεσαν κάποια δική τους πρόταση.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Είναι φανερό ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης της «Ενωτικής Συναδελφικής Κίνησης» δεν είναι τα 3 μέλη της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, οι οποίοι δεν κατάλαβαν ότι κάποιοι τους χρησιμοποίησαν, τους εξέθεσαν και τους κατέστησαν αναξιόπιστους με το κείμενο που τους έδωσαν να διακινήσουν.

Ελπίζουμε οι 3 συνάδελφοι της «Ενωτικής Συναδελφικής Κίνησης» να συνέλθουν, να εγκαταλείψουν τους κομματικούς καθοδηγητές τους, οι οποίοι εκπροσωπούν αλλότρια συμφέροντα και επιδιώξεις που δεν έχουν σχέση με τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς και να συμβάλλουν οι ίδιοι εποικοδομητικά (αν όμως το μπορούν και πραγματικά το επιθυμούν), με δικές τους ιδέες και προτάσεις, στη δράση του Συλλόγου μας.

Αν όχι, ας συνεχίσουν τον κατήφορο των συκοφαντιών, των χαρακτηρισμών και της λάσπης, για το οποίο φυσικά θα ξανακριθούν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόσφατη ανακοίνωση του αυτοαποκαλούμενου «Αγωνιστικού Μετώπου», του συναδέλφου που εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, η απάντηση είναι ξεκάθαρη και έχει δοθεί από τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν πείθονται,ούτε από την διακήρυξη της αναίμακτης επανάστασης (!), ούτε από την υποκριτική ευαισθησία και το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του για τα προβλήματά τους.

Οι Εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς κατάλαβαν πλέον,ότι ο ΣΤΟΧΟΣ του «Αγωνιστικού Μετώπου» είναι σταθερά ο ίδιος και βρίσκεται πάντα στο τέλος κάθε ανακοίνωσής του…

«Να βουλιάξει το Σύνταγμα και όλη η Αθήνα» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, σε μία ακόμα κομματική αγωνιστική γυμναστική, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους. 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σε κάθε περίπτωση,ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς (ΣΕΤΠ) θα προχωρήσει μπροστά και με τις δικές του δυνάμεις θα υπογράψει Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, στα πλαίσια της δικής του πρότασης, που αφορά στην ομογενοποίηση  παροχών – επιδομάτων, την οποία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Διοίκηση της Τράπεζας.

Η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση που διεκδικούμε στα πλαίσια του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων με την Διοίκηση της Τράπεζας θα είναι μία Συλλογική Σύμβαση, που θα διασφαλίζει και θα διευρύνει τα εισοδηματικά και εργασιακά δικαιώματα και κυρίως, θα εγγυάται το θεμελιώδες αγαθό της εργασίας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στη Τράπεζα Πειραιώς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης  Κάκκας       Γιάννης Ρούσσος